Gå till huvudinnehållet

Så enkelt kan du hyra in en konsult

Ifall du har anlitat konsulter tidigare vet du att det kan vara en riktig maratonövning. Dessutom infinner sig ofta en frustration över att det tar tid och en känsla av att man inte sitter i förarsätet under processen. Kanske inte alltid men ofta. Folq sätter dig som uppdragsgivare tillbaka i förarsätet.

Bilde

Folq gör det enkelt!

Att hyra in utvecklare tar vanligtvis tid och kräver mycket manuellt arbete. Trots insatsen i tid kan det ändå sluta med ett stort hål i plånboken när du betalar din faktura för konsulten men ändå inte får ditt uppdrag i mål. År 2023 är tiden mogen att säga adjö till frustrerande telefonsamtal och e-postmeddelanden med konsultmäklare och konsultföretag. Hos oss på Folq är processen för att hyra in utvecklare lika enkel som att boka ett bord på en restaurang, boka en flygbiljett eller boka en semesterlägenhet. Det behöver inte vara så himla svårt! Istället bör det kännas riktigt härligt. Det är åtminstone vårt mål.

Skomakarens barn...

Det är inte precis någon hemlighet att konsultuthyrning inte har förändrats märkbart de senaste kanske 20 åren. Under tiden andra branscher har tagit till de senaste teknologierna och anpassat sig till de ständigt skiftande marknaderna har konsultbranschen blivit kvar i dammet. Det är nästan lika ironiskt som talesättet “skomakarens barn går ofta i de sämsta skorna”, med tanke på att konsultbranschen själv uppmanar företag till att vara innovativa, effektiva och smidiga.

Konsultmäklare har under åren tjänat stora pengar på detta och de fortsätter med det. De har vuxit sig stora genom att vinna många ramavtal, rekrytera många konsulter och ta höga provisioner för matchningen, utan att konsulten eller köparen egentligen vet hur mycket de skär emellan. Detta har fungerat bra länge eftersom det inte har funnits fullgoda alternativ -  tills nu.

Ping-pong-match av telefonsamtal, möten och mail

Låt mig ge dig en beskrivning av hur det oftast går till när konsulter hyrs in:

Först uppstår behovet - det kommer som en överraskning och du blir pressad av chefen att hitta en lösning så snabbt som möjligt. Du bläddrar frenetiskt genom telefonkatalogen och skickar nödsignaler till ditt nätverk av konsultföretag och -mäklare. Sedan väntar en strid ström av telefonsamtal, e-postmeddelanden och möten fram och tillbaka. Behovet ska analyseras, avklaras och förankras in absurdum. Du försöker förklara teknologi och behov, men mäklaren får glasaktig blick när du försöker förklara att Swift inte är en popstjärna som heter Taylor Swift utan faktiskt är ett kodspråk.

Sedan börjar den långa urvalsprocessen - du får en hög med CV:n via e-post. Du vidarebefordrar dem till dina kollegor med ett stort leende och med hoppet om att du har hittat de perfekta kandidaterna. Men sedan börjar problemen dyka upp. Veckorna går och du måste spendera all din tid på att intervjua kandidat efter kandidat.

Bilde

Redo att enkelt hitta utvecklare? Du är bara en enkel registrering från att ge dig själv en fin
present - tid!

Dyra budbärare med hög provision

Några av kandidaterna är inte ens i närheten av att ha den kompetens du behöver. Kommunikationen går vanligtvis genom en säljare på konsultföretaget. Säljaren fungerar ofta som en ganska dyr budbärare mellan dig och konsulten. Det är inte sällan mäklaren ligger på en provision runt 15-30 procent. Detta är vanligtvis också dolt för alla involverade parter. Innan du vet ordet av det har du anställt ett team med 3 junior- och en senior-projektledare på deltid.

Låter detta bekant?

Endast seniora utvecklare samlade på EN plats

Jag säger det igen: Att hyra in utvecklare som konsulter behöver inte vara så förbannat svårt. Ända sedan Folq såg dagens ljus 2018 har målet varit att göra konsulttjänster enkla, sömlösa och transparenta. Vi erbjuder endast seniora konsulter inom utveckling. På vår marknadsplats behöver du inte slösa din tid på den traditionella rekryteringsprocessen. Vi har samlat tusentals erfarna konsulter/utvecklare på en plats, och du kan enkelt söka och välja den perfekta kandidaten.


Det finns två sätt att hitta konsulter:

Avtala direkt med konsulten
Använd vår sökfunktion för att hitta den konsult som matchar ditt behov. Vår sökmotor hjälper dig att hitta rätt matchning. Kontakta konsulten via plattformen - planera intervju, startdatum och timpris direkt med konsulten. Du slipper jobbiga mellanhänder som fungerar som tidstjuvar.


 • Lägga ut ett uppdrag
  Alla relevanta konsulter på plattformen får en notis om ditt uppdrag. Du kan luta dig tillbaka i din kontorsstol och vänta på att intresseanmälningar kommer in. I genomsnitt får våra uppdrag över 9 intressenter och det tar i genomsnitt 30 minuter från publicering till första intressenten anmäler sitt intresse.

  Rätt häftigt och framförallt enkelt, eller hur?
Några funktioner som kan hjälpa dig att välja:

 • Jämföra konsulter
 • Bjud in kollegor till marknadsplatsen (om du redan har en profil)
 • Fullständiga CVn och standardiserat format för alla kandidater
 • Möjlighet att planera dina framtida uppdrag genom att använda vår funktion för att se tillgängliga konsulter vid en viss tidpunkt  Smidig signering
  När ni är överens om timpris, uppdragets varaktighet och startdatum, kan avtalet signeras direkt på vår marknadsplats. Resten sköter vi på Folq. Så enkelt! Allt detta är gratis för dig som uppdragsgivare. Vi tar en liten marginal från ert överenskomna timpris som är mellan 5 och 7 procent.

Bilde

Fördelen med Folq

Vi har flera ess i rockärmen som vi anser är värda att lyfta fram i jämförelse med traditionella mäklare och bemanningsföretag.

 • On demand
  Få tillgång till konsulter, antingen du sitter på kontoret eller är på väg hem från jobbet. Det är lika enkelt på din dator som på mobilen. Vi uppmuntrar alltid direktkontakt mellan dig och konsulten. Det är faktiskt det vi vill mest av allt.

 • Stor, kvalitetssäkrad konsultbas
  Du når ut till över 1800 seniora konsulter i Norden. Vi har strikta krav på erfarenhet, ämneskompetens och personliga egenskaper hos dem vi släpper in. Vi har kvalitetssäkrat alla genom screeningsamtal, CV-kontroll, caseintervjuer, referenser eller liknande.

 • Datadrivna matchningar
  Med hjälp av väl testade sökalgoritmer kan vi hjälpa dig att hitta rätt matchning. Vi på Folq hjälper gärna till om du behöver hjälp längs vägen.

 • Snabbhet
  Beställare får i genomsnitt första kontakten från en konsult 30 minuter efter att uppdraget har publicerats. Processen för att hyra in en konsult kan, som du säkert förstår, slutföras extremt snabbt.

Är du redo att testa ett nytt sätt att hyra in konsulter/utvecklare? Don’t take our word for it. Det är bara att registrera dig helt gratis och utan förpliktelser, så kan du testa själv. Det vi lovar dig är att du kommer att få mer tid över till annat när du väl börjat använda vår fantastiska plattform.

Få senaste nyheterna direkt i inkorgen

Tack för din registrering 😊