Gå till huvudinnehållet

Från presentation av behov till säkrad kompetens på 1,5 arbetsdagar

När PAX Technology AB skulle sätta den grundläggande strukturen för sin mobila web-lösning, hittade de den kompetens de behövde på Folqs marknadsplats. Den korta tid det tog och den minimala insats de behövde lägga överträffade deras förväntningar.

Bilde

Om Pax Technology och Uppdraget

PAX Technology är en startup som fokuserar på att utveckla en banbrytande mobilapp som syftar till att hjälpa individer att vara mer spontana i sitt sociala liv samtidigt som man hjälper företag att optimera sin resursanvändning.

För närvarande riktar sig mobilappen till slutanvändare, men PAX Technology ger sig nu ut på ett spännande äventyr för att skapa ett webbaserat gränssnitt specifikt anpassat för företag. Detta gränssnitt möjliggör för företag att logga in och smidigt hantera och lägga till tillgängliga tider för olika aktiviteter, såsom padelbanor, konsertplatser eller restaurangbord. Ett skräddarsytt sätt för företagen att kunna maximera utnyttjandet av sina tjänster. För att sätta de bästa förutsättningarna och designa arkitekturen behövde PAX Technology en riktigt vass arkitekt och utvecklare och det fann man på Folq.

Vi hade mycket tidspress inför ett projekt som behövde genomföras mitt i sommaren och en långdragen process var därför inget alternativ. Tack vare Folqs plattform hann vi hitta rätt konsult oerhört snabbt och därmed driva igenom hela projektet med goda marginaler.
Anna Wikström
CEO
PAX Technology

Bilde

Översiktlig och transparent lösning

På Folq.se mötte Anna något som hon själv beskriver som ett enkelt gränssnitt, där det var lätt att få en överblick över när konsulterna var tillgängliga. Dessutom var det en fördel att kunna hitta kompetensen efter sina egna önskemål och på sina egna villkor - inte bara baserat på vilka som är tillgängliga hos ett konsultföretag som mäklare vill sälja in.

- Jag hittade den kompetens som jag sökte. Det gick fort att få många svar från duktiga konsulter, säger Anna på PAX.

Självbetjänad process

Anna bestämde sig för att låta konsulterna söka sig till det uppdrag som hon själv enkelt beskrev på Folqs marknadsplats.

- Det var enkelt att lägga ut ett uppdrag på marknadsplatsen. Plattformen guidade mig i skapandet av annonsen så att all relevant information kom med, säger Anna.

På bara några timmar hade Anna fått över tio intresseanmälningar från självständiga konsulter och Anna kunde direkt inleda dialog med de konsulter som verkade mest relevanta. Det som är så bra med plattformen är att efter att ett uppdrag publiceras så går det ut notiser till alla de konsulter som har matchande kompetens. På så sätt så får bara de konsulter som är relevanta för uppdraget en notifiering och processen kan mycket snabbt gå vidare vilket gör att uppdragsgivaren enbart tittar på relevanta konsulter från start.

På 1,5 arbetsdag, från det att uppdraget publicerades, kunde Anna sortera bland mer än 10 relevanta kompetenser, inleda dialog med de mest relevanta och slutligen ingå ett avtal med den som var den bästa matchningen. Arbetet med design och utveckling kunde startas upp dagen efter.

I egenskap av startup måste vi acceptera att det ständigt är snabba puckar som gäller. Med hjälp av Folqs marknadsplats kunde vi hitta en tillgänglig konsult med rätt kompetens. Tack vare att det gick så snabbt kunde vi komma i gång med vårt projekt direkt.
Anna Wikström
CEO
PAX Technology
Bilde

Över 2 000 seniora konsulter

Vill du veta mer om Folq och är intresserad av att bli mer effektiv?