Gå till huvudinnehållet

Om Folq

"Folq, med Q." Det är det de flesta av oss säger när vi säger att vi arbetar här. För oss på Folq ger Q:et mening genom att bara vara en liten quriositet – eller quriosum – om du så vill. Vår kärna ligger ju även i vårt namn. Det som ger mening för oss på Folq sett som helhet är enkelt och rakt på sak - Folket.

Folk som kompetens, och kompetens som kreativitet och teknisk handlingskraft. Det passade ganska bra att detta Q kom in i våra arbetsliv när det handlar om förmedling av kvalitetssäkrade konsulter vilket är just det vi brinner för.

Bilde

En rättvis utmanare

Vår självbetjänade marknadsplats är en mötesplats och utmanare inom konsultbranschen. Frilansande konsulter och konsultföretag hittar drömprojekten, och uppdragsgivare hittar de konsulter de alltid har drömt om. Åtminstone tycker vi att det inte är så långt ifrån verkligheten.

Som uppdragsgivare kommer du direkt i kontakt med en konsult med den kompetens du söker, och som konsult kan du enkelt visa intresse för de uppdrag som läggs ut. Om ni är en match kommer ni gemensamt överens om startdatum och timpris och får avtalet i hamn – helt utan dolda avgifter och onödiga mellanhänder. Det du ser är det du får, här är det rättvisa och transparens som råder.

Härlig upplevelse i förarsätet

Vi blir väldigt glada när vi hör från nöjda kunder att de konsulter de har fått in på projekt genom oss motsvarat deras förväntningar. Och inget glädjer oss mer än när en frilansande konsult stolt berättar att hon/han "frilansar genom Folq", uppdrag efter uppdrag.

Allt detta sker utan att vi involverar oss, eftersom konsulter och uppdragsgivare hittar varandra på egen hand. Sådana fina historier vill vi höra mycket mer av framöver. Därför kommer vi att fortsätta hålla folket i fokus med målet att vår marknadsplats ska bli ännu enklare att hitta konsulter på, och ännu enklare för konsulter att få uppdrag genom.

Bilde

Vår historia

Den traditionella konsultmarknaden är tyvärr inte transparent och överskådlig.

Kunder blir ofta frustrerade över att bli nerprioriterade av de stora företagen samtidigt som det kan vara mycket svårt för dem att hitta pålitliga alternativ. De upplever det som en stor risk att välja ett annat alternativ än de traditionella företag som funnits på marknaden under en längre tid.

Utifrån detta uppstod idén om den marknadsplats vi skapat på Folq, inspirerad av det amerikanska företaget Vettery. De intervjuade och kvalitetssäkrade människor som sökte nytt arbete och lade sedan upp dem på en plattform där arbetsgivare kunde söka och ta kontakt med dem.

Idén om en marknadsplats där köpare och säljare kunde hitta varandra, där alla konsulter intervjuades och kvalitetssäkrades innan de fick tillgång till plattformen växte fram. Det skulle bli extremt mycket enklare att starta som frilansande konsult eller som mindre konsultföretag. Konsumenterna av konsulttjänster fick en plats där dem själva hade kontrollen och kunde hitta precis det "folq" de behövde. En sådan marknadsplats verkar demokratiserande, bidrar till att sprida kunskap och ger effektivisering samt långsiktigt värdeskapande.