Dame med briller sitter på en bademadrass i et basseng fullt av baller. Har en PC på fanget.

Skönaste sättet att vara IT-konsult

Välj bland de coolaste IT-uppdragen

Är du utvecklare med enskild firma eller har du ett litet konsultbolag i Sverige? Sugen på att jobba med allting från nya startups till stora bolag? Då har du hittat rätt.

Det är dags att hitta uppdraget du alltid letat efter!

Bilde

Androidutvecklare

React
Java
.NET
Stockholm, Sverige
En hånd med en kakespade som har et kakestykke på seg.

Behåll mer av kakan

Du bestämmer själv ditt timpris eller om du vill erbjudas fast pris. Med uppdrag via oss kommer du sitta kvar med minst 93% av timpriset. Efter ett halvt år med uppdrag sänker vi marginalen till 6% och vidare ner till 5% efter första året med uppdrag.

Timpriset för utvecklare på marknadsplatsen ligger på mellan 800 och 1200 SEK och snittar på 1000 SEK.

=

Bilde

Frihet att välja själv

När du har gått igenom och klarat godkännandeprocessen med bravur är det bara att dyka ner i uppdrag som uppfyller dina önskemål för vidare professionell utveckling. Det publiceras många uppdrag vilket ger att det blir stor variation i omfattning, domän, kompetenskrav och värderingar bland kunderna.

Det hela är rätt givet när 46% av konsulterna på marknadsplatsen är utvecklare, eller tekniker som vi också kallar dem. Du får uppdrag via självservice på marknadsplatsen genom att du kontaktas direkt av en uppdragsgivare eller att du själv kontaktar uppdragsgivaren med intresseanmälan på en specifik annons.

Kunderna söker omfattande erfarenhet

Våra kunder söker IT konsulter med omfattande branscherfarenhet, konsultkompetens och praktisk erfarenhet från digitala utvecklingsprojekt.

För att skapa en konsultprofil hos Folq måste du vara egenföretagare utan fast anställning, samt uppfylla dessa två krav:

1. Du har omfattande branscherfarenhet:

Konsulterfarenhet, kunskap om olika branscher, erfarenhet från större projekt och arbete i tvärfunktionella team.

2. Du har omfattande expertis som:

Backendutvecklare, frontendutvecklare, fullstackutvecklare, mobilutvecklare, DevOps/infrastruktur, säkerhetsrådgivare, teknisk arkitekt och/eller testare.

Bilde

Så får du profil hos oss

Du måste antingen vara egenföretagare eller ha ett litet konsultbolag om du vill vara en del av marknadsplatsen. När du har godkänts och fått profil hos oss kan du börja leta efter uppdraget med stort U i Folqs universum.

Registrera dig

Så kontrollerar vi att dina kunskaper matchar de ämnesområden vi erbjuder genom plattformen.

Bli godkänd

Vi säkerställer kvaliteten på din kompetens genom en godkännandeprocess. Det innebär en bedömning av ditt CV, en referenskontroll, svar på några skriftliga frågor eller en intervju. Vi anpassar detta efter den typ av upplägg som passar bäst för dig.

Slutligen tecknar du ett avtal med oss ​​som lägger grunden för ett gott samarbete på marknadsplatsen.

Hitta uppdrag

Med en godkänd och synlig profil kommer du åt uppdragen, och uppdragsgivare kan hitta dig.

Känn dig trygg och få mer tid

Som egenföretagare är det mycket att sätta sig in i och tänka på, oavsett om du är i startfasen eller mer erfaren. Vi gör det enklare att hantera det praktiska, så att du kan fokusera på det du själv önskar och få mer tid som kan faktureras.

Professionell säljare i ryggen

Vi hjälper till med kontrakt, signering och förlängning av kontrakt. Om något händer, så tar vi det jobbiga samtalet.

Vi promotar dig, du fokuserar

Alla gillar inte att marknadsföra sig själva och det kan vara svårt att göra sig synlig. Hos Folq har över 350 företag alltid tillgång till din profil och kan kontakta dig direkt.

Goda råd när du önskar det

Hos oss får du tillgång till ett stort nätverk, där många är i samma situation som du. Du blir en del av gemenskapen och kan dela erfarenheter samt lära av andra.

Bilde

Funderar du på att
starta eget?

Som konsult hos Folq jobbar du självständigt med eget AB eller enskild firma, men med ett team i ryggen som hjälper dig med admin, försäljning och annan support innan och under tiden du arbetar med uppdrag. Har du en fråga som brinner? Skjut iväg ett mejl till oss.

Vanliga frågor

Få senaste nyheterna direkt i inkorgen

Tack för din registrering 😊